Sunday, February 6, 2011

Keputusan serta merta - balik 5.30 pagi esok - destinasi: Cameron Highlands

Keadaan lalu lintas di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) daripada arah Utara menghala Selatan dan arah Selatan ke Kuala Lumpur mengalami kesesakan teruk berikutan ribuan warga kota mula kembali ke ibu kota selepas cuti panjang Tahun Baru Cina.

Jurucakap Plusline Juhaimy Harun berkata keadaan trafik adalah perlahan di kawasan Plaza Tol Sungai Dua dan Plaza Tol Juru di Pulau Pinang, Plaza Tol Simpang Pulai hingga Plaza Tol Slim River di Perak.

"Manakala bagi aliran Selatan ke Kuala Lumpur, laluan yang dikesan mengalami kesesakan adalah di kawasan Plaza Tol Pedas Linggi hingga ke kawasan rehat dan rawat Seremban dan laluan Nilai ke Seremban," katanya kepada Bernama di sini.

Turut mengalami kesesakan ialah laluan dari Plaza Tol Machap, Melaka ke Plaza Tol Sedenak yang menghala ke Johor Baharu, katanya.

Beliau berkata kesesakan yang berlaku sejak pukul 10 pagi itu adalah disebabkan pengguna jalan raya keluar serentak dan keadaan tersebut dijangka berterusan sehingga malam.

Bagaimanapun, katanya polis dengan bantuan PLUSRONDA membuka laluan kecemasan di KM291 hingga KM294 kawasan Simpang Pulai-Gopeng bagi mengurangkan kesesakan. -- BERNAMAhttp://greenboc.blogspot.com/2011/02/esok-kerja-hari-ini-lebuhraya-plus.html

- Brg2 semua dh ready..tp masuk pkul 1..dgr je highway tgh jem teruk... ada kenalan yg bertolak pkul 8..baru sampai tapah... mcm kena ubah plan..
Perkara pertama..kena call GB, cikgu Amir Hamzah, mintak kebenaran utk smpai lmbat skit ke sekolah pagi esok..alhamdulillah, dia benarkan...
Inform housemates kt CH...
So, pagi esok,..plg lewat 5.30.. nrl akan bertolak ke CH..driving alone..
Buat kali pertama....pada awal pagi :-)
Sampai, terus ke sekolah.......................................................................

1 comment:

zazali said...

Perjalanan dengan niat baik Insyaallah akan dilindungi Allah.nie dh smpai CH ker...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...